Virtuális jogász

Tanácsadás 

 Dokumentum átvizsgálása

Jogi tanácsadás kisvállalkozás indításához

Tanácsadás családjogi kérdésekben

 Családjogi szerződések szerkesztése

 Közös megegyezéses válás

 

Családjogi szerződések szerkesztése

 

A családjogi szerződések problematikája szinte minden állampolgárt érint, függetlenül attól, hogy házasságban él, házasságkötés előtt áll, vagy éppen élettársi kapcsolatot létesít.

Az éppen vállalkozás indítását fontolgatók sem hihetik azt, hogy csak a cégalapítás területén lesz szükségük jogi segítségre, hiszen a családtagjai iránt felelősséget érző vállalkozó mindenképpen előzetesen tisztázza azt a kérdést, hogy egy esetlegesen rosszul sikerült, nem jól prosperáló cég tartozásai ne érintsék a házastársát, élettársát.

Ezért érdemes előzetesen írásban rögzíteni, hogy a vállalkozás során keletkező vagyon pl. ne legyen közös vagyon, illetve a vállalkozás során keletkező veszteség, valamint a közüzemek felé, illetve más irányban fennálló tartozás visszafizetésének a kötelezettsége ne terhelje a házastársat, élettársat.

Természetesen előfordul, hogy a házasságkötés időpontjában, vagy az élettársi viszony megkezdésekor csak az egyik fél rendelkezik vagyontárgyakkal, ezért javasolt, akár a későbbiekben keletkező vagyontárgyak tekintetében is, szerződéssel rendezni a tulajdonjogi viszonyokat.

Ezek nagyon fontos kérdések, amelyek írásbeli rögzítése nélkül nem érdemes belevágni a közös életbe, mivel később vita, esetleg válás forrása is lehet.

Továbbá a virtuális jogász segítséget tud nyújtani az öröklési jog területén is, pl. a végrendelet kérdéskörében, vagy az öröklési szerződések elkészítésében.

A családjogi, öröklési jogi szerződések szerkesztése során az ügyvédi munkadíjról az eljáró ügyvéd nyújt tájékoztatást, akivel e-mail-ben kell felvenni a kapcsolatot.

A kapcsolat felvételét követően az eljáró ügyvéd bankszámlájára kell átutalni a munkadíj összegét, és meg kell adni a számlázáshoz szükséges adatokat.

A kívánt szerződés elkészítésére az ügyvédi munkadíj bankszámlára érkezését követően kerül sor, melyről az ügyvéd e-mail értesítést küld.

Kérjen a virtuális jogásztól árajánlatot  ITT 

Kérje a virtuális jogász árajánlatát az alábbi ügyekben:

Tanácsadás

Dokumentum átvizsgálása

Jogi tanácsadás kisvállalkozás indításához

Tanácsadás családjogi kérdésekben

Családjogi szerződések szerkesztése

Közös megegyezéses válás

 

Vissza a kezdő lapra

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                             www.cegeladas-aprohirdetes.com                             www. cegalapitas-szeged.com